Blog

De vele voordelen van een factuurprogramma

De vele voordelen van een factuurprogramma

Of je nu een eenmanszaak, besloten vennootschap, vennootschap onder firma hebt of zzp’er bent: facturen sturen is een groot onderdeel van jouw werkzaamheden. Als je een betaling wilt ontvangen voor geleverde goederen of diensten, geef je dit aan middels een factuur. Deze facturatie wil je natuurlijk wel efficiënt regelen: de betalingen moeten soepel verlopen en er mogen geen fouten worden gemaakt. Dit kun je handmatig doen. Er zijn online volop voorbeelden van facturen te vinden en daar kun je zeker jouw eigen factuur op baseren. Maar er is ook handige facturatie software beschikbaar om dit werk nog makkelijker te maken! Met een facturatieprogramma voor een eenmanszaak, bv, vof of zzp’er wordt de facturatie van jouw bedrijf makkelijker dan ooit. En gebruik maken van een factuurprogramma heeft nog meer voordelen.

Overzicht

Facturatie software biedt meer overzicht dan je zelf ooit zou kunnen creëren in jouw facturering. In plaats van mapjes met diverse facturen op jouw computer kun je nu vanaf een centraal platform al jouw betalingen regelen. Zo biedt Bossify een overzichtelijk dashboard met al jouw betalingen en facturen. In één oogopslag heb je een volledig overzicht van de financiële status van jouw bedrijf. Bovendien werkt de software met een cloud waardoor je overal en altijd toegang hebt tot jouw financiële administratie.

Tijdbesparend

Factureren is vaak geen leuk klusje, maar door gebruik te maken van een factuurprogramma wordt deze klus wel veel efficiënter. Er wordt gebruik gemaakt van een standaard template voor de facturen welke voor elke betaling wordt geactualiseerd. Je hoeft niet meer te stoeien met het moeizaam aanpassen van de opmaak en de factuur wordt bovendien vanuit het programma verstuurd. Dit spaart enorm veel moeite én tijd uit.

Inzicht

Door gebruik te maken van facturatie software creëer je ook direct meer inzicht in jouw zakelijke financiën. Veel softwareprogramma’s maken gebruik van een overzichtelijk dashboard waarop je de inkomende en uitgaande geldstromen kunt zien. Dit geeft je meer controle dan ooit over de financiële situatie van jouw bedrijf. Met één blik op het dashboard weet je precies hoe het ervoor staat.

Integratie

De facturatie van jouw bedrijf is onlosmakelijk verbonden met de rest van jouw boekhouding. Toch gebruiken veel mensen nog steeds losse documenten, mapjes en software om dit te organiseren. Met een factuurprogramma zoals Bossify kun je jouw facturatie eenvoudig koppelen aan jouw favoriete boekhoudprogramma. Zo wordt jouw administratie nog overzichtelijker en makkelijker bereikbaar.

Herinneringen

Een facturatieprogramma voor een eenmanszaak of voor zzp’ers zoals Bossify biedt bovendien de mogelijkheid om altijd bovenop de betalingen te zitten. Het programma houdt feilloos bij welke betalingen nog voldaan moeten worden. Op het handige dashboard kun je de actuele status van elke factuur inzien en betalingsherinneringen sturen is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Veilig

Een digitale administratie is, mits goed beveiligd, enorm veilig in gebruik. Waar je met een papieren administratie altijd het risico loopt op het verliezen van documenten, ben je met een digitale administratie verzekerd van een goed overzicht zonder het kwijtraken van papierwerk. Bovendien is het online versturen van facturen de meest efficiënte en veilige manier van factureren.

Voordelig

Door gebruik te maken van een digitaal factuurprogramma bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld. Door digitaal te factureren en de administratie overzichtelijk te houden in een factuurprogramma, bespaar je heel veel papier, inkt en verzendkosten. Goede facturatie software kost geld, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug in bespaarde tijd en bespaarde kosten.

25 september 2021

Ben je klaar om te beginnen?

Ontdek wat Bossify® voor jou kan betekenen.