Blog

Tips voor factureren in de zorg

Tips voor factureren in de zorg

Ben jij als zzp’er of als ondernemer werkzaam in de zorgbranche? Dan heb je een groot werkterrein waar veel werkgelegenheid is. Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen waar, hoe en wanneer je werkt. Zo kun je als zzp’er in de zorg je specialiseren in de thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg of jeugdzorg. Welke specialisatie je ook kiest en hoeveel je ook werkt, de administratie is een noodzakelijk onderdeel van jouw ondernemerschap. Een goede administratie voeren kan nog best een uitdaging zijn. Daarom geven wij handige tips voor het factureren in de zorg.

De basis van elke factuur

Of je nu als zzp’er in de gehandicaptenzorg werkt, een bouwbedrijf hebt of een eenmanszaak hebt in de creatieve sector: de basis van een factuur ziet er in elke branche praktisch hetzelfde uit. Een goede factuur bevat minimaal de volgende gegevens:

  • Jouw bedrijfsgegevens en KvK-nummer
  • De bedrijfsgegevens van de klant
  • Het btw-bedrag en het btw-nummer van jouw bedrijf
  • Het factuurnummer en de factuurdatum
  • De geleverde goederen of diensten met de betreffende datum
  • Het verschuldigde bedrag gespecificeerd

Dit zijn de eisen waar elke factuur aan moet voldoen volgens de richtlijnen van De Belastingdienst. Voor zorgverleners is het bovendien raadzaam om ook jouw BIG-registratienummer op de factuur te vermelden. Het is niet verplicht, maar het is zeker aan te raden om jouw zorgkwalificaties via de facturen kenbaar te maken.

Voor de eigen administratie kun je daarnaast ook gebruikmaken van klantnummers, opdrachtnummers, logo’s en andere gepersonaliseerde toevoegingen. Zo zorg je ervoor dat de facturen herkenbaar zijn en de administratie makkelijker wordt. Zorg er wel altijd voor dat de factuur goed leesbaar is en begrijpelijk is voor de klant.

Factureren in de zorg

Als zzp’er in de zorg kun je één opdrachtgever hebben, maar ook meerdere opdrachtgevers. Het is daarom belangrijk om de administratie goed de regelen. Zo houd je overzicht en voorkom je fouten in de facturering of betalingsachterstanden. Door gebruik te maken van een factuurprogramma kun je al deze betalingen vanaf één platform regelen. Bossify is een handige tool waarmee je als zzp’er in de gehandicaptenzorg, of als ondernemer in een willekeurige andere branche, eenvoudig jouw facturen kunt opstellen, versturen en kunt controleren. Vanaf een overzichtelijk dashboard heb je zicht op alle financiële zaken van jouw onderneming. En via het platform kun je ook achterstallige betalingen monitoren en herinneringen sturen. Zo neemt Bossify de lastige administratie zoveel mogelijk uit handen en kun jij je richten op jouw passie: de zorg.

Zorg CRM Systeem van Bossify

Bossify® maakt jouw leven als ZZP'er makkelijker. Het is namelijk het ultieme CRM systeem voor hardwerkende ondernemers.

  • Maak je super snel professionele facturen, voorzien van een iDeal link. Klanten kunnen dus direct betalen
  • Heb je in handige dashboards direct inzichtelijk wat je nog moet doen, wie nog niet betaald heeft en wie nog een factuur moet ontvangen
  • Is al je communicatie inzichtelijk
  • Bespaar je tijd doordat alles eenvoudig en snel functioneert

Na je gratis periode kost Bossify® maar € 14,95 per maand! Met alle tijd die je overhoudt dankzij ons slimme CRM systeem voor ZZP’ers, kun je meer tijd besteden aan geld verdienen. De app betaald dus eigenlijk voor zichzelf! Bovendien is het maandelijks opzegbaar.

Eerst gratis proberen? Geen probleem!

Probeer Bossify® gratis

25 september 2021

Ben je klaar om te beginnen?

Ontdek wat Bossify® voor jou kan betekenen.